fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 18:15

“Газпром” намали доставките и за Италия

Алжир се превърна в най-големия доставчик на газ за Италия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Руският енергиен гигант “Газпром” обяви, че от сряда започва намаляване на доставките по “Северен поток”. Италианската газова компания Eni съобщи днес, че ще получи около 27 милиона кубически метра газ от “Газпром” вместо договорените 34 милиона през последните дни, съобщи “Ройтерс”.

През последните месеци Алжир се превърна в най-големия доставчик на газ за Италия. Страната намали зависимостта си от руското синьо гориво, отчасти и благодарение на споразумения с африкански страни.

Доставките за Германия вече намаляха до 20% от капацитета на газопровода “Северен поток”. По предварителна заявка от “Газпром” е трябвало да подадат 33 млн. куб. м., в сряда, но Германия отчете доставени едва 31 млн. куб.м.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here