fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:47:00
четвъртък | 26.05.2022 | 05:47:00
14.9 C
София

“Газпром” е спрял газовите доставки  за “Булгаргаз” (ВИДЕО)

Причината е ,че страната ни не плаща в рубли за горивото

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Към 12 ч днес компанията “Газпром” е спряла да изпълнява доставките за  “Булгаргаз”,  но не и за останалите търговци, които оперират в България. Причината е ,че страната ни не плащат в рубли за горивото. Това се казва в съобщение на руския газов холдинг, цитирано от ТАСС и Ройтерс. В изявление по-рано днес енергийния министър Александър Николов обяви, че предприети  всички мерки, за да се подсигурят количествата на газ у нас.

Българското министерство на енергетиката обяви късно снощи, че “Газпром” е информирал държавната газова компания “Булгаргаз”, че ще прекрати газовите доставки 27 април. Енергийният министър Александър Николов беше категоричен, че страната ни е дългогодишен лоялен и коректен партньор по съществуващия договор с руската страна. Плащанията по него са уговорени в щатски долари и плащанията са изпълнени.

„Очевидно е, че в момента природният газ се използва повече като политическо и икономическо оръжие, а не в правно-търговски отношения. По тях българската страна няма никакви нарушения.

От министерството на енергетиката увериха, че са предприети всички мерки, за да се подсигурят количествата на газ у нас. 

„Докато съм министър и отговарям  за тази административна структура, България няма да води преговори под натиск и сломена глава. България не се продава и не се поддава на който и да е търговски контрагент”, допълни още Александър Николов.

Николов посочи, че страната ни няма да  спира транзита на природен газ към Сърбия и Унгария.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук