fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:01

Газоподаването за населените места в Благоевградска област няма да се спира

Осигурено е алтернативно захранване

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Газоподаването за населените места в Благоевградска област няма да се спира, съобщи БНТ.

На срещата на кризисния щаб за защита от бедствия в Благоевград вчера стана ясно, че мостът за село Покровник, под който минава и главният газопровод, може да бъде ремонтиран или изграден наново едва през пролетта. Това се налага, защото придошлите води на река Струма подкопаха основите на съоръжението.

Осигурено е алтернативно захранване на града, дружеството е готово да снабдява града с компресиран газ, съобщи Ваня Везенкова, представител на фирмата доставчик. Тя поясни, че е взето решение за укрепване на газопровода, така че да се осигури експлоатационната сигурност на тръбопровода.

“Не се планира спиране на газоподаването за града, това укрепване няма да отнеме време, така че клиентите могат да бъдат сигурни, че няма да останат без газоподаване”, увери Ваня Везенкова

Кметът на село Покровник коментира, че проблемът с моста създава доста неудобства. Трасето за пътуване се увеличава с близо 5 км. Неудобството е за градския транспорт, училищните автобуси, както и за фирмите, които са от двете страни на Струма. Надявам се час по-скоро компетентните органи да вземат мерки и мостът да се възстанови, изрази надежда кметът Недко Ангелов.

Освен газопровод, под моста преминава и водопровод.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img