fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:07:46
четвъртък | 26.05.2022 | 05:07:46
16.7 C
София

Газът през май поскъпва със задна дата

За следващия месец – юни, се очаква газът да струва около 140 лв. за мегаватчас, с което цените ще се върнат до нивата от април

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Природният газ през този месец ще е с 14 процента по-скъп и един мегаватчас ще струва 162 лева и 16 стотинки без такси и налози. Решението на регулатора влиза в сила със задна дата от 1 май.

Като основна причина за увеличението се посочва спирането на доставките от страна на „Газпром“, което е наложило да бъдат сключени множество сделки с търговци на природен газ, при които водещото е било най-ниската цена за доставка. 

За следващия месец – юни, се очаква газът да струва около 140 лв. за мегаватчас, с което цените ще се върнат до нивата от април. 

Основен фактор за това са сключените от “Булгаргаз” сделки за директни доставки, без посредници.

По-рано премиерът Кирил Петков съобщи, че от 1 юли България ще получава пълните количества от договорения от Азербайджан газ. Той потвърди и че американска компания ще достави гориво за страната ни – без посредник и на цени, по-ниски от тези на “Газпром”

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук