fbpx
35 C
София
19 август 2022 | петък | 15:25

Гърция увеличава доставките на газ за България

Атина се подготвя за най-лошия сценарий - пълно прекратяване на доставките на природен газ от Русия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Гърция увеличава доставките на втечнен газ, тъй като очаква Русия да прекрати напълно доставките към европейските страни и се подготвя за алтернативен план. Увеличено е и подаването на синьо гориво към България.

Гръцкият заместник-министър на икономиката Теодорос Скилакакис заяви в телевизионно интервю, че Атина се подготвя за най-лошия сценарий – пълно прекратяване на доставките на природен газ от Русия.

От енергийното министерство изразяват оптимизъм, че доставките на втечнен газ и увеличеният капацитет за съхранение на остров Ревитуза ще компенсират в известна степен руското гориво.

България има споразумение с гръцката страна за получаване на газ от Ревитуса, припомнят енергийни експерти.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img