fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:57:22
четвъртък | 26.05.2022 | 20:57:22
25.8 C
София

Гърция удължи валидността на сертификата след втора доза ваксина на 9 месеца

Гърция унифицира правилата с тези на ЕС. Сертификатът на бустерната доза е безсрочен

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Гърция удължи срока на валидност на сертификатите за ваксиниране. При необходимост да се тествате в Гърция се препоръчва процедурата да се извършва в аптеките, където цената е по-ниска от лабораториите.

Гърция промени и синхронизира с европейските препоръки сертификатите за ваксиниране. Срокът им се удължи от 7 на 9 месеца след втората доза. С бустерна доза няма ограничения на валидност. Ваксинираните могат да използват сертификата си както за влизане в страната, така и да посещават затворени обществени места. Вече 6 месеца е продължителността на документите за прекаран Covid-19.

От днес здравното министерство разреши изследванията за бърз тест, както и за ПСР тест да се извършват в аптеките, което намалява драстично цената на тези изследвания. Цената на антигенния тест падна на 5 евро, като фармацевтите издават и документ за резултата.

Тези промени улесняват не само гърците, но и чужденците, които посещават страната, като се намаляват разходите за тестовете, а могат и да се извършват в почивните дни в аптеките.

Непроменени остават условията за влизане в страната, за което е необходимо сертификат или отрицателен резултат от тест. Властите си запазват правото избирателно да тестват влизащите в страната пътници, информират от министерството на здравеопазването.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук