fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:45

Гърция субсидира сметките за ток на домакинствата с над 1 милиард евро

Крайната цена ще се получава, след като се приспадне държавната помощ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Гърция дава над 1 милиард евро помощ за сметките за ток на домакинствата като в зависимост от показателите може да варира.

Начина за изчисляване на сметките се променя. Крайната цена ще се получава, след като се приспадне държавната помощ. Така се очаква цените за киловатчас да бъдат около 0,33 евроцента. Съгласно новата рамка от август тарифите ще се обявяват всеки месец от доставчиците, а цените на всяко 20-о число. Потребителите ще могат сами да избират доставчика си, без предварителни условия за това.

В южната ни съседка, сметката за електроенергия се плаща на всеки два месеца.

Първият етап от държавната помощ обхвана периода от декември 2021 до май 2022 г, като сега се предвижда продължаване на субсидията.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img