fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:21:49
събота | 28.05.2022 | 01:21:49
21.1 C
София

Гърция ще плати на “Газпром” така, че санкциите да не бъдат нарушени

Това заяви гръцкият енергиен министър Костас Скрекас

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Гърция ще повдигне въпроса за плащането на “Газпром” пред ЕС на Съвета на енергийните министри в понеделник, след като руснаците поискаха да им бъде плащано в рубли за природния газ, заяви гръцкият министър на околната среда и енергетиката Костас Скрекас пред телевизия Скай.

Скрекас посочи, че Гърция ще плати на “Газпром” по начин, който няма да наруши санкциите и ще осигури енергийната сигурност на страната. По думите на министъра следващото плащане на Гърция предстои на 20 май, когато страната ще плати за количествата, които е получила предишния месец. 

Министърът каза още пред Скай, че са предприети всички мерки за енергийната сигурност на страната, съобщава икономическото издание “Икономикос тахидромос”.

В рамките на месец ние ще имаме ново плаващо хранилище в Ревитуса, а с новата инсталация за втечнен газ в Александруполис през 2023 година може да кажем, че ще бъдем напълно независими от руски газ. Ние ще продължим да подкрепяме домакинствата и бизнеса, заяви още Скрекас, добавяйки, че след миграционната и здравната криза, сега има енергийна криза, допълва БТА.                                                                                                                                                                                                                                                                         

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук