fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:37:04
петък | 27.05.2022 | 09:37:04
15.8 C
София

Гърция подсилва силите на НАТО в България

Разполагането на гръцка техника и персонал в България започна в петък и ще приключи в следващите дни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Гърция подкрепя силите на НАТО, разположени в източното крило на Алианса, с лека противовъздушна артилерия, предаде БГНЕС. Прехвърлянето е до голяма степен част от централното решение на НАТО да подкрепи България и Румъния, двете основни източноморски страни на Алианса в Черно море.

Разполагането на гръцка техника и персонал в България започна в петък и ще приключи в следващите дни. Гърция изпраща четири единици леки зенитни системи, като ASRAD-HELLAS, с техния личен състав и съответните командни връзки, които се състоят от около 30 членове на артилерията.

Системите ASRAD-HELLAS се използват от Гърция, Германия и Финландия и са в състояние да работят при неблагоприятни условия и на труден терен. Те се състоят от превозно средство тип Хамър, оборудвано с четири ракетни установки Stinger. ASRAD могат да се транспортират по въздух, ако е необходимо.

В същото време прехвърлянето на сили към България и Румъния продължава през пристанището Александруполис в Северна Гърция, съобщава „Катимерини“.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук