fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:17

“Като в България” – гърците искат по-евтин бензин

Според асоциацията, 30 на сто от горивата в страната са разредени

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В Гърция настояват да се намалят данъците върху горивата по българския модел. Страната е с най-високата цена на бензина в Европа, сочат статистически данни.

Председателят на съюза на търговците на горива и собствениците на бензиностанции Темис Курдзис направи шокиращо изявление пред медиите, че 30% от горивата на пазара са нелегален внос или разредени. 

Той посочи, че докато скокът на горивата е два пъти по-висок , отколкото е реалният скок на цените на петрола.

Според асоциацията, акцизите трябва да се коригират в посока надолу, като за това е дадена за пример България където горивата са по-евтини.

Опозицията вече няколко месеца настоява да се премахнат данъците върху горивата до края на енергийната криза, докато правителството отказва да въведе тази мярка.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img