fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:58

Гълъб Донев ще бъде служебният премиер

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Президентът Румен Радев назначи служебно правителство от 2 август с министър-председател Гълъб Донев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

От 24 ноември 2014 г. до 11 май 2016 г. Гълъб Донев е заместник-министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко Борисов, след което е бил заместник-директор на дирекция “Административно и информационно обслужване” и заместник-директор на дирекция “Вътрешен одит” на Министерството на отбраната.  

Три пъти Гълъб Донев е бил служебен министър на труда и социалната политика – в служебното правителство на Огнян Герджиков от 27 януари до 4 май 2017 г.  и в двете служебни правителства на Стефан Янев от 12 май до 13 декември 2021 г., като в тях е бил и служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики.

Два пъти Гълъб Донев е бил секретар на президента Румен Радев, отговарящ за социалните политики и здравеопазването  – от 9 май 2017 г. до 12 май 2021 г.  и от 22 януари до 30 март 2022 г., когато е преназначен за секретар на президента по демография и социални политики./НП/МГ/отдел „Справочна“

Гълъб Донев е роден на 28 февруари 1967 г. в София. След като завършва 35-а Руска езикова гимназия в София, се дипломира във Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски”. След това придобива магистърска степен по финанси в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и по право в Русенския университет “Ангел Кънчев”. Специализирал е бизнес и мениджмънт в УНСС.

Президентът ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция от 12:00 часа на 2 август.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img