fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:37

Гълъб Донев: Ще бъде изготвен план за стабилизирането на “Булгаргаз”, за да се гарантират доставките

Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги, каза той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министерство на енергетиката, съвместно с Министерство на финансите ще изготви план за финансовото стабилизиране на “Булгаргаз”, за да може да обезпечи газовите доставки. Това заяви на първото заседание на служебното правителство министър-председателят Гълъб Донев.

 “Казано иначе, за да е в състояние да плаща за реално договорените количества природен газ”, каза Донев.

Следващата седмица Министерство на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението ни до края на отоплителния сезон.

Тези резултати е постигнал кризисният щаб след работата снощи, уточни служебният премиер и напомни, че работата на щаба ще продължи и през уикенда.

Вчера беше създаден кризисен щаб за газовите доставки. 

Донев заяви, че очаква реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения.

“Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги”, каза той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img