5.12.2022 | понеделник | 02:44

Гълъб Донев: Над 261 хиляди лица са получили помощ за отопление

Публикувано:

Сподели поста:

Над 261 хиляди лица са получили помощ за отопление за петте месеца на отоплителен сезон 2021-2022 година. Това каза служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на първия за това Народно събрание блицконтрол.

Той отговори на въпрос за енергийните помощи на народния представител Антон Тонев от ПГ „Продължаваме Промяната“, предава БТА.

Министърът уточни, че помощта за този отоплителен сезон е увеличена с 6,8 процента и съответният й размер е 523.55 лв. Той каза, че допълнително, с решение на правителството, е била отпусната допълнителна еднократна финансова помощ в размер на 300 лв. на лица и семейства, които са в риск и имат необходимост от подпомагане.

Социалният министър уточни с тази еднократна финансова подкрепа са били подпомогнати 27 349 лица. Той посочи, че от днес тези 300 лв. вече се изплащат.

„Най-много от помощта за отопление са се възползвали в областите Пловдив, Благоевград и Враца“, каза Донев.

Той припомни, че въпросната еднократна финансова подкрепа от 300 лв. е била осигурена чрез допълнителен трансфер от централния бюджет в размер на 15 млн. лв. и обхваща всички лица, които, поради повишаване на определения диференциран доход с до 30 лв., не са попаднали в обхвата на целевата помощ за отопление.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...