fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:29

Гълъб Донев ли е новият служебен министър-председател

Усилено се носят слухове за бъдещите министри, но "заподозрените" мълчат

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След като стана ясно, че “БСП за България” ще върне третия мандат за съставяне на кабинет неизпълнен, в политическите среди вече се завъртяха евентуални членове на бъдещото служебно правителство.

За служебен премиер се спряга името на Гълъб Донев. В момента той е секретар на президента по социална политика и здравеопазване, но е бил министър на труда и социалната политика в кабинета “Герджиков”.

Засега Донев нито потвърждава, нито отрича  тези предположения.

Името на Марин Райков също се завъртя. На него му отреждат поста на вицепремиер и министър на външните работи. В момента той е наш посланик във Великобритания. Райков също не коментира тези слухове.

София Касидова пък е предполагаемият министър на икономиката в служебното правителство. Тя е била в това ведомство в качеството си на заместник-министър в кабинета “Сакскобургготски”.

Крум Зарков от БСП се свързва с министерството на правосъдието, а Весела Лечева засега е фаворит за Министерството на младежта и спорта .

Нито един от “заподозрените” нови министри не пожела да говори с медиите по темата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img