fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:04:41
събота | 28.05.2022 | 01:04:41
21.1 C
София

Френски жандармеристи ще разследват военни престъпления в Украйна

Украинската прокуратура потвърди, че 1222 души са убити в Киевска област от началото на инвазията

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Френски жандармеристи пристигнаха днес в Лвов, за да помогнат на украинските си колеги „в разследването на военните престъпления, извършени около Киев“, обяви френският посланик в Украйна, цитиран от Франс прес.

Това е първото чуждестранно звено, което предоставя такава помощ, потвърди посланикът Етиен дьо Понсен в Туитър. „Горд съм да посрещна в Лвов жандармерийския технически и научен отряд, дошъл, за да помогне на своите колеги в разследването на военните престъпления около Киев“, допълни дипломатът, който бе посланик в България от юли 2007 г. до юли 2010 г.

Посланикът придружи туита си със снимка, на която се виждат около петнадесет жандармеристи, от които една жена, в сини униформи пред бял бус на Института за криминални изследвания на националната жандармерия, на който пише „Мобилна ДНК лаборатория“.

Украинската прокуратура потвърди, че 1222 души са убити в Киевска област от началото на инвазията, без да уточнява дали са само цивилни.

Снимки на убити хора с цивилни дрехи на улица в Буча обиколиха света и накараха украинските власти да обвинят руската армия в извършване на военни престъпления. Кремъл от своя страна увери, че става въпрос за „театрална постановка“, организирана от украинците с цел да се навреди на Кремъл.

Френският премиер Еманюел Макрон потвърди в петък, че Франция е на път да събере доказателства за военните престъпления на Русия в Украйна, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук