fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:55

Формулата на Кирил Петков: Хазарта + служебен образователен министър като “неочаквано добра комбинация”

Лидерът на "Продължаваме промяната" вижда в лицето на Ицо Хазарта и проф. Николай Денков възможност за положителни промени в областта на образованието

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Съучредителят на “Продължаваме промяната” и бивш служебен икономически министър Кирил Петков излезе с изненадваща и нестандартна концепция за визията на формацията в сектор образование, съобщава offnews.bg. Според него настоящият служебен министър – проф. Николай Денков, би партнирал много успешно с рапъра Христо Петров – Ицо Хазарта, в стремежа за изграждане на ефективна и съвременна образователна система.  

“Нова посока” и “нов тласък”. Така Петков вижда перспективите пред просветното ведомство, ако Денков и Петров поемат управлението на процесите там след изборите. Бившият икономически министър изтъква, че проф. Денков е получил международно признание, като попада в “топ 1 процент учени в света” на Станфордския университет, а Ицо Хазарта е “лидер в комуникацията”. “Бих искал да видя проф. Денков като министър на образованието, но това не означава, че раздавам постове”, уточнява Петков.  

Що се отнася до Ицо Хазарта, Петков внесе детайли относно проведените разговори с рап изпълнителя и призна, че в тях е имало много повече теми, свързани с образование, отколкото с култура. “Прекарахме много време в разговори и Ицо Хазарта се оказа още по-задълбочен и смислен човек. Много съм горд, че той води нашата листа в “Люлин”. Винаги съм харесвал неговото изкуство и смисъла, който той вкарва в песните си”, обясни той.  

Петков уточнява, че в листите на “Продължаваме промяната” има много икономисти и юристи, но няма достатъчно хора на изкуството. По тази причина е отишъл и лично поканил Христо Петров да се включи в проекта.  

Снимка: Фейсбук профила на изпълнителя

Самият Ицо Хазарта анонсира влизането си в политиката с пост в социалните мрежи. В него рапърът обясни, че е успял да изгради добър стандарт на живот, благодарение на родината си, но не е успял да й даде нищо в замяна.  

През последните дни “Продължаваме промяната” са обект на обвинения, че съобщават неверни неща в публичното пространство. Първо, лидерът на “Има такъв народ” – Слави Трифонов, заяви, че Кирил Петков говори “неистини”, твърдейки, че е провеждал разговори с хора от формацията му за бъдещо партньорство.  

Вчера БСП също отрече да е обсъждала подобно нещо с най-новия субект в българското политическо пространство, противно на изказвания, които Кирил Петков направи по-рано през седмицата. Бившият министър пък твърди, че е имал възможността да общува с представители на много от движенията и партиите от политическия спектър, включително със социалисти и хора от ИТН. “Говоря си с Мика Зайкова, говорил съм с Крум Зарков, не в последните седмици. Говоря с Мая Манолова, с Арман Бабикян, говоря с Христо Иванов, с ген. Атанас Атанасов – поддържаме комуникацията”, обясни Петков без да уточнява темите на разговорите. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img