Фондация „Нана Гладуиш-Една от 8“ ще посети Ямбол със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата от града и областта. Инициативата се осъществява с подкрепата на община Ямбол.

На 21 юни 2022 година, в рамките на модула „Живот с рак на гърдата“, специалистите и психолозите на фондацията ще се срещнат с жени, които в момента преминават лечение, такива, които са в ремисия, както и с дами, при които болестта е прогресирала.

По време на срещата ще бъдат представени всички аспекти на живота с рак на гърдата, както и видеоклипове с отговори на пациентски въпроси от водещи специалисти в областта на онкологията, гинекологията и кинезитерапията. Дамите ще получат практически съвети, ще имат възможност да задават своите въпроси на специалистите на „Една от 8“, както и да получат безплатни информационни брошури, тюрбани, специализирани сутиени, предназначени за ползване след мастектомия, както и да заявят потребност от първична протеза.

Срещата с „Една от 8“ в Ямбол ще се проведе от 16:00 до 18:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“, пл. „Освобождение“ № 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here