fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 04:32

Фон дер Лайен: Тази зима никой в Европа няма да мръзне

"От началото на войната в Украйна Путин се опитва да изнудва и разделя Европа с енергийни доставки, но отново ще се провали", убедена е тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че руският президент Владимир Путин няма да успее с изнудването на енергийните компании и подчерта, че никой в Европа няма да мръзне тази зима. Това тя каза в интервю за австрийския вестник “Курир”,

“От началото на войната в Украйна Путин се опитва да изнудва и разделя Европа с енергийни доставки, но отново ще се провали”, убедена е Фон дер Лайен.

С предложението на Еврокомисията за намаляване на потреблението на газ с 15% от 1 август до 31 март е възможно да се изкара зимата, дори при пълно спиране на доставките от Русия.

Относно нормализирането на отношенията с Русия Лайен отговори, че нормални отношения с Путин са немислими и отхвърли възможността за спиране на подкрепата за Украйна.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img