fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 01:03:26
петък | 20.05.2022 | 01:03:26
11.3 C
София

Фон дер Лайен: Европа ще накаже Русия икономически и финансово, ако влезе в Украйна

"Търговските ни връзки с Русия са важни, но са по-важни за тях", коментира председателят на Европейската комисия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Европа е подготвила отговор в случай на руска атака срещу Украйна. Това заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

“Ако ситуацията се влоши, ако има бъдещи атаки срещу териториалната цялост на Украйна, ще отговорим с огромни икономически и финансови санкции. Трансатлантическата общност е твърда по този въпрос. Европейският съюз е безспорно най-големият търговски партньор на Русия и най-голям инвеститор. И да, нашите търговски отношения са важни за нас, но са много по-важни за Русия. Надяваме се да няма нападение, но ако има – сме подготвени”, предупреди тя по време на видеообръщението си за Световния икономически форум в Давос, който се провежда в онлайн формат. 

Тя не даде подробности какви точно биха били икономическите санкции.

“Не приемаме опитите на Русия да разделя Европа на сфери на влияние. Нашите проблеми не са с Русия или нейния народ, нашите проблеми са с опасните политики на Кремъл. Това е възстановка на познати модели на диктаторско поведение, което подчертава старата истина – където доверието е недостатъчно, принудата не може да я замести”, допълни председателят на Европейската комисия.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук