fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 18:02:38
четвъртък | 26.05.2022 | 18:02:38
26.8 C
София

Финансова помощ за земеделските стопани (ВИДЕО)

Документи ще се приемат в общинските служби по земеделие 

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

До 20 май земеделските стопани могат да кандидатстват за финансова помощ  заради щети, причинени от Covid пандемията. 

Животновъдите ще получат 79 милиона от общия бюджет от близо 144 милиона лева . Останалите средства ще се отпускат за производителите на плодове, зеленчуци и маслодайни рози. Ясни са и ставките за отделните животни и култури. Най-голяма е финансовата помощ за месодайните крави ,а най-малка за овцете.

Пчеларите ще получат по 13 лева на пчелно семейство. В растениевъдството най-сериозна е помощта за оранжерийното производство на домати, пипер и краставици в отопляеми оранжерии – малко над  12 000 лева на хектар. Виненото грозде и оризът получават най-малка помощ – по 200 лева на хектар.

След приключване на приема на заявления и разпределяне на бюджета по сектори, в случай че остане ресурс, той ще бъде преразпределен с коефициент в съответното направление. При недостиг в рамките на определения ресурс по сектори, определената сума ще бъде редуцирана. От фонд “Земеделие” се ангажират Covid подкрепата да бъде платена до 15 юни.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук