fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:44

Финализираха управленската програма за евентуален кабинет на Асен Василев

Преговорите между “Продължаваме промяната”, БСП, “Демократична България” и независимите депутати се проведоха в Министерство на финансите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Приключиха преговорите между “Продължаваме промяната”, БСП, “Демократична България” и независимите депутати за съставяне на правителство. Коалиционните партньори се събраха в Министерство на финансите, за да обсъдят управленската програма на евентуален кабинет с Асен Василев начело. 

“Когато каузата “България” е водещата, показахме диалогичност. Коалиционните ни партньори са от всеки спектър. В следващите 6 месеца имаме толкова много милиарди, които трябва да влязат в икономиката. Имаме 40 закона и искам да благодаря за конструктивността. Не сме дискутирали персонални назначения въобще”, каза след срещата премиерът в оставка Кирил Петков. 

“Говорихме за приоритетите. Всеки един от нас сложи България пред всичко друго. Това, което говорихме, е за основните приоритети. Ако всеки в НС има това отговорно поведение, ще имаме правителство”, допълни той. 

От своя страна Корнелия Нинова обяви, че социалистите са удовлетворени от проведените разговори, тъй като в програмата са включени пакет за инфлация, цени, бедност и неравентство. 

“Ще продължи подкрепата към бизнеса до края на годината. Въвеждаме 100 хиляди лева таван за регистрация по ДДС, включително амбициозна програма за насърчаване ползване на български продукти”, каза тя. 

Според съпредседателя на “Демократична България” програмата е амбициозна, но реалистична и отговаря на желанията на българските граждани. “Хората ще усетят всичко по джоба си. Важно е, че в областта на енергетиката има мерки, които ще бъдат подкрепени и зимата ще е гарантирана”, каза Атанасов. 

Асен Василев пък обясни, че разговори за състав на кабинета ще има, когато има осигурено мнозинство в парламента за тази програма.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img