8.12.2022 | четвъртък | 00:47

Филип Станев от ИТН: Политиката се оказа хлъзгав терен

Публикувано:

Сподели поста:

Политиката се оказа хлъзгав терен, където понякога е необходимо леко да отстъпиш от твърдата позиция, която си заел. Това заяви бившият депутат от „Има такъв народ“ Филип Станев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.
„Политиката се оказа хлъзгав терен. Място, на което е необходимо понякога леко да отстъпиш от твърдата позиция, която си заел. Това е поуката за нас. Катарзис е много силна дума, това е толкова тежко душевно преживяване, нямаме нужда от него неито ние, нито нашите партньори“, заяви Филип Станев.

снимка: „Денят започва с Георги Любенов“

От „Има такъв народ“ са си направили и поука от последните два парламента.
„Политиката се оказа място не за наивници, каквито на моменти бяхме ние, мислейки си, че докрай следвайки обективността, идеите, каузите, че ще се случат нещата“, заяви още той.
Според него всички политически формации, които искат да покажат на гражданите, че в крайна сметка тази държава трябва да бъде стабилна, трябва да положат максимални усилия да има правителство, като той изключи ГЕРБ и ДПС.
„Има такъв народ“ доказа, че стои зад думите, зад каузите си и зад действията си. През годините назад заради този прословут закон, който касае НСО, вече отстъпили от поста на председател на Народното събрание като г-жа Цецка Цачева, г-жа Цвета Караянчева, г-н Главчев продължаваха години след това да се възползват от държавни автомобили, от охрана, от транспорт. Ненужен огромен държавен разход на гърба на данъкоплатеца. Нашият два пъти действал за кратко председател на Народното събрание Ива Митева и двата пъти след прекратяването на правомощията си в парламента, тя веднага се отказа от всички тези привилегии“, коментира Филип Станев.

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
предимно ясно
3.9 ° C
4 °
1.7 °
92 %
3.1kmh
20 %
ср
5 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022″

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022"

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19...

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в ЕС