fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:13

Филип Димитров: На правителството ще му е трудно, но има на какво да стъпи

"Трябва да се търси разумен подход със Северна Македония", призова бившият премиер на страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Правителството ще изпита затруднения с оглед на международни процеси, но има върху какво да стъпи. Това заяви конституционният съдия и бивш премиер на България Филип Димитров. В ефира на БНТ той изрази мнение, че от изключително значение за добрите перспективи пред новия кабинет ще бъде да не се разруши постигнатото до момента.

Димитров коментира и бъдещето на преговорите между България и Северна Македония за вдигане на ветото за присъединяване на югозападната ни съседка към ЕС.

“Историята се решава не в политически диалог, тъжно е, когато на исторически дебат се придава политическо звучене”, коментира той.

Бившият премиер призова за разумен подход в разговорите със Скопие и даде за пример този от периода 2012-2019 година, в контекста на подписания договор за добросъседство. Според него трябва да се намери “формула, макар и не най-добрата, но такава, която да дава възможност да се продължи напред”.

Според Димитров в съвременната демократична история на България е имало 3 правителства, които са идвали на власт в кризисни времена преди настоящия коалиционен кабинет – неговото, това на Иван Костов и първото управление на Бойко Борисов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img