3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:08:07
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:08:07

“Фейсбук” създава метавселена

За целта ще разкрие 10 000 нови работни места в ЕС

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Фейсбук обяви, че през следващите години ще създаде в ЕС 10 000 нови работни места за висококвалифицирани специалисти, които да помогнат за изграждането на метаверса, тоест на метавселената, предава Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

Създаването на паралелен цифров свят е мечта на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбърг.

Компанията си сътрудничи с други партньори, за да разработи “нова фаза на взаимосвързаните виртуални изживявания, използвайки технологии като виртуалната реалност и обогатената реалност”, заявява Ник Клег, вицепрезидент на “Фейсбук” за международната дейност.

“Метавселената има потенциала да разкрие достъп до нови креативни, социални и икономически възможности. И европейците ще я оформят от самото начало”, се твърди в изявлението и се добавя, че тази инвестиция е “вот на доверие в силата на европейската технологична индустрия.

“Освен технологичният талант, предстои ЕС да изиграе важна роля в оформянето на новите правила на интернет”, коментира той, като посочва, че европейските политици играят водеща роля и помагат европейските ценности като свобода на словото, неприкосновеност на личните данни, прозрачността и правата на индивида да станат част от ежедневния живот в интернет.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук