fbpx
More

  “Фейсбук” създава метавселена

  За целта ще разкрие 10 000 нови работни места в ЕС

  Фейсбук обяви, че през следващите години ще създаде в ЕС 10 000 нови работни места за висококвалифицирани специалисти, които да помогнат за изграждането на метаверса, тоест на метавселената, предава Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

  Създаването на паралелен цифров свят е мечта на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбърг.

  Компанията си сътрудничи с други партньори, за да разработи “нова фаза на взаимосвързаните виртуални изживявания, използвайки технологии като виртуалната реалност и обогатената реалност”, заявява Ник Клег, вицепрезидент на “Фейсбук” за международната дейност.

  “Метавселената има потенциала да разкрие достъп до нови креативни, социални и икономически възможности. И европейците ще я оформят от самото начало”, се твърди в изявлението и се добавя, че тази инвестиция е “вот на доверие в силата на европейската технологична индустрия.

  “Освен технологичният талант, предстои ЕС да изиграе важна роля в оформянето на новите правила на интернет”, коментира той, като посочва, че европейските политици играят водеща роля и помагат европейските ценности като свобода на словото, неприкосновеност на личните данни, прозрачността и правата на индивида да станат част от ежедневния живот в интернет.