fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:38:14
събота | 28.05.2022 | 00:38:14
21.1 C
София

Фандъкова: Държавата трябва да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета

По думите й в сектора през тази година са пренасочени 170 милиона лева, като 36 процента са от собствените данъчни приходи на общината

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Държавата да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета, очаква кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя коментира темата по време на изказването си на деветия конгрес на КНСБ, който се провежда в София.

По думите на Фандъкова в сектора през тази година са пренасочени 170 милиона лева, като 36 процента са от собствените данъчни приходи на общината. Столичният кмет отбеляза, че въпреки усилията, дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева. Осъзнаваме каква е ролята на обществения транспорт, заяви тя.

Като човек, ангажиран в обществената сфера, мога да кажа, че в основата на развитието на всеки сектор стоят хората, подчерта Фандъкова.

Тя благодари на КНСБ за съвместната работа и за усилията за подобряване на работата в различни сектори. Фандъкова даде пример, че благодарение на Синдиката на българските учители през 2017 г., заедно с тогавашното правителство, е приета програма за поетапно увеличаване доходите на учителите. Кметът каза, че това е допринесло за допълнителна мотивация за работещите в сектора и до наемането на млади кадри. Тя даде пример и с повишаването на доходи с сферата на общинското здравеопазване, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук