fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:09

“Файненшъл таймс” определи Илън Мъск за личност на годината

Престижното икономическо издание последва реномирания "Тайм", изтъквайки, че ексцентричният милиардер е променил бизнеса

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Милиардерът и иноватор Илън Мъск е личност на годината на “Файненшъл таймс”. Изданието признава заслугите на предприемача в трансформирането на индустрията с електромобили и става втората престижна медия в САЩ, която поставя бизнесмена най-високо в класацията за личности през 2021 г. Преди броени дни това направи и “Тайм”, определяйки Мъск като “гений, който се движи по ръба на бръснача”.

Главният редактор на “Файненшъл таймс” Рула Халаф хвали Мъск за това, че е показал как електрическите автомобили могат да заменят техния бензинов еквивалент и го определя като “революционер в отрасъла”.

“Заради всичките си провокативни и ексцентрични изяви, които някои определят като детински, той е една от фигурите, които най-много промениха бизнеса през последните години. Затова го обявяваме за личност на годината”, каза Халаф.

“Файненшъл таймс” припомня и думи на Мъск от старо интервю, в което обяснява скептичността на отрасъла към неговия продукт:

“Дълго време останалата автомобилна промишленост наричаше “Тесла” и мен глупаци и измамници. Те твърдяха, че електромобилите не могат да постигнат пробег и няма да проработят, а дори да го направят никой няма да ги купи!”

Илън Мъск бе избран за "Личност на годината" - Trafficnews.bg -  Trafficnews.bg
Илън Мъск беше обявен като личност на годината от “Тайм” преди броени дни

Към днешна дата пазарната капитализация на компанията за електрически автомобили “Тесла” се оценява на 1 милиард долара и надхвърля вкупом тази на утвърдени производители и лидери като “Форд” и “Дженеръл моторс”.

Същевременно Мъск има солидно присъствие в социалните мрежи и публичния живот на САЩ, съчетавайки умело контрола върху “Тесла” и компанията му за космически технологии SpaceX с гостувания в шоута, подкасти, интервюта и публикации, влияещи на различни индустрии.

Само в Twitter, Мъск е събрал около 66 милиона последователи, а наскоро дори сподели намерение да напусне работата си и да стане известен блогър.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img