fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 07:56

F-16 скара управляващите, БСП напусна заседанието на кабинета

В момента Военновъздушните сили провеждат анализ на американската оферта, като по 32 теми от договора страната ни има въпроси

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Днес и сега разбрахме за получената оферта за втората осмица F-16, както и за хода на разговорите. Заявихме, че напускаме заседанието, намираме, че този разговор и решения сега са вредни за България. Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

Тя каза, че е недопустимо в момента да се обсъжда, под каквато и да е форма нов инвестиционен разход, в какъвто и да е размер, за нови осем F-16.

“Затова напуснахме заседанието на Министерския съвет и няма да участваме в него”, заяви Нинова.

Лидерът на левицата обясни, че причината да не искат да се дават още милиарди за бойни самолети, са многопосочните кризи, в които е изпаднала България. Според нея народът се нуждае от тези пари, за да оцелее през зимата и да се преведе страната през кризата.

“Проектът за новите осем изтребителя Ф-16 няма как да бъде одобрен от това правителство. Оттук – нататък този проект остава да бъде одобрен и придвижен от служебното правителство”, коментира министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

Стана ясно, че военновъздушните сили провеждат анализ на американската оферта, и че по 32 теми от договора българските военни имат въпроси.

“Това е проектът, който вкарва Военновъздушните сили в 21 век. Дали това ще се случи, зависи от мнозинството в следващия парламент”, каза той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img