fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 18:53

Европейският съд по правата на човека забрани екстрадирането на на мигранти от Великобритания в Руанда

Междувременно, заради новината, трафикът на лодки и съдове с нелегални мигранти в Ламанша се засили неимоверно през последните дни и отвори доста работа на бреговата охрана

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Първият полет от Великобритания за Руанда трябваше да се състои снощи, но бе анулиран в последната минута поради решение на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ).

С проекта си да изпраща в Руанда кандидатите за убежище, които са пристигнали нелегално Великобритания, британското правителство цели да намали нелегалните пътувания през Ламанша. 

Тази политика бе наречена “неморална” от църковните дейци в Англия и подложена на силни критики от ООН. А Amnesty International в Африка осъди плановете на Лондон като “расистки”.

Междувременно, заради новината, трафикът на лодки и съдове с нелегални мигранти в Ламанша се засили неимоверно през последните дни и отвори доста работа на бреговата охрана.

Британският вътрешен министър Прити Пател обаче е решена да изпълни плана си. “Тя заяви, че нищо не може да я спре,. Юридическият екип на кабинета “проучва всяко решение, взето във връзка с този полет, и подготовката за следващия полет започва сега”, каза още тя.

Според петъчно решение на британския съд обаче, полетите биха могли да продължат дори по време докато тече оспорване.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here