fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:49

Европейската комисия одобри 30 млн. лева държавна помощ за туристическия сектор в България

Помощта ще бъде изплатена до края на годината

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Европейската комисия одобри българската схема в размер на 15,34 милиона евро (30 милиона лева) в подкрепа на работещите в туристическия сектор и засегнати от пандемията от коронавирус. Мярката беше одобрена съгласно Временната мярка за държавна помощ.

Съгласно схемата помощта ще бъде под формата на преки безвъзмездни средства. За да я получат фирмите, трябва да имат спад в оборота с най-малко 30 % през 2020 г. в сравнение с 2019 г. Размерът на помощта за всеки няма да надвишава 20 % от оборота му през 2019 г. или 1,8 милиона евро, в зависимост от това коя от двете стойности е по-ниска.

Комисията установи, че българската схема отговаря на условията, посочени във Временната рамка. По-специално, помощта няма да надвишава 1,8 милиона евро на бенефициент и ще бъде предоставена не по-късно от 31 декември 2021 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img