fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:14

Европа е произвела 10 на сто от електроенергия за денонощието от вятър

С най-голям дял на вятърната енергия са Дания (39 процента), Гърция (20 процента) и Швеция (18 процента)

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

През последните 24 часа в Европа делът на електроенергията, произведена от вятърни централи, е 10 процента. Това показват данните от днешния бюлетин на WindEurope Power Numbers.

От тях 8,1 на сто или 652 гигаватчаса е електроенергията от вятърни централи на сушата, а 1,9 процента или 153 гигаватчаса е “офшорната” вятърна енергия.

С най-голям дял на вятърната енергия са Дания (39 процента), Гърция (20 процента) и Швеция (18 процента), а най-много като количество през последното денонощие е електроенергията, произведена от вятър в Германия (233 гигаватчаса), Испания (137 гигавата) и Великобритания (78 гигавата), сочи още справката.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img