fbpx
20.2 C
София
20 август 2022 | събота | 06:43

Евродепутатът Цветелина Пенкова: Интерпретация на г-н Здеховски оставя усещането за политизиране на случая с чекмеджетата на Борисов

Според нея поведението на Здеховски хвърля сянка върху интегритета на Европейския парламент

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„Недопустимо е главният прокурор на България да изпраща само до един член на Европейския парламент, и то от определена политическа сила- ЕНП, факти и обстоятелства за „експертизи“, които не са станали достояние на членовете на делегацията, която посети България, нито на Комисията по бюджетен контрол”.

Това заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова, която е член на Комисията по бюджетен контрол и член на делегацията по повод изявленията на г-н Томас Здеховски за снимките на златото и парите в чекмеджетата на Бойко Борисов.

“Недопустимо е селективното изпращане на информация от българските власти до представители само на определена политическа сила”, добави Пенкова.

“Недопостумо е да се споделя противоречива информация, която не е официално становище на прокуратурата, без предварителното знание на членовете на комисията в точки, нефигуриращи в дневния ред на заседанието“, каза още тя.

Според нея поведението на г-н Здеховски хвърля сянка върху интегритета на Европейския парламент, тъй като е правно неприемливо публично да се споделят доказателства в текущо разследване, без съгласието на съдебния орган.

Цветелина Пенкова е обезпокоена, че това може да опорочи съдебния процес и да има неправомерно влияние върху съдебните органи. „Свободната интерпретация на г-н Здеховски на непублични документи и кореспонденция оставя усещането за политизиране на случая в условията на политическа криза в България“, смята Пенкова.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img