fbpx
29.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 17:05

Евродепутатът Ангел Джамбазки и няколко човека са блокирали дома на премиера Кирил Петков

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Малко преди вота на недоверие и планираните за днес протести в София, привърженици на ВМРО се събраха пред дома на премиера Кирил Петков, съобщи БТА.

Евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки и група симпатизанти на ВМРО са пред дома на премиера Кирил Петков. В официалната си страница във Фейсбук Джамбазки във видео на живо обясни, че той и привържениците на ВМРО чакат Петков, защото искат да говорят с него по темата за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз. 

На място има полиция, която охранява демонстрацията.

Причината да сме тук е, че искаме да чуем от министър-председателя отговори на въпроси, които ни се струват важни по отношение на двойната външна политика към Република Северна Македония, каза Джамбазки. Евродепутатът добави, че ВМРО не приема по никакъв начин каквото и да било отстъпление по темата, каквото и да било отстъпление от българския национален интерес.

Ангел Джамбазки добави, че ще попита кога ще бъде свикана парламентарната комисия по външна политика, за да бъде разгледано предложението на Френското председателство за начало на преговорите за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here