fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:09:20
петък | 20.05.2022 | 07:09:20
5.7 C
София

Ето кое е първото видео, публикувано в YouTube

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Чудили ли сте се някога кое е първото видео, качено в YouTube? Е, това е 18-секунден клип, озаглавен “Аз в зоопарка”.

Клипът е публикуван от съоснователя на платформата Джауед Карим на 23 април 2005 година. Той е споделен с потребителите година и половина, преди Google да купи платформата за 1,65 милиарда долара.

Заснето в зоопарка на Сан Диего в Калифорния, видеото вече е събрало близо 204 милиона гледания. То си остава единственото, качено в канала на Карим.

Любопитен факт е, че наскоро описанието на публикацията беше променено. Причина за това е решението бутонът за нехаресване в YouTube да бъде премахнат, пише dir.bg.

“Защо YouTube направи тази промяна, която не се харесва на всички? Има причина, но тя не е добра и не е такава, която ще бъде публично разкрита”, пише в описанието. В него е изложено цяло становище по актуалната тема.

Идеята на платформата за видеосподеляне е да се контролира речта на омраза и да се чувстват спокойни потребителите в нея. Тя обаче наистина не се харесва на всички – и, както виждаме, авторът на първото видео в нея също не е съвсем доволен.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук