fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:06

Етна изригна отново

Вулканът изхвърля лава и пепел

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вулканът Етна на италианския остров Сицилия изригна отново след година на голяма вулканична активност, предаде БТА. Агенцията се позовава на съобщение на италианския Национален институт по геофизика и вулканология.

На разпространени от медиите кадри се вижда как от югоизточната страна на кратера се стича лава и пепел, а високо в небето се издига гъст стълб сивкав дим. Няма данни за разрушения.

От средата на февруари 3357-метровият вулкан многократно изхвърля лава и пепел. Регистрирани са около 50 изригвания.

Вулканичната активност на Етна, която често изглежда впечатляващо, е ставала причина за затваряне на летището в Катания, защото пистата му се покрива с пепел.

През септември властите в Сицилия обещаха 2 милиона евро, с които да помогнат на околните общини да отстранят щетите от предишни изригвания.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img