fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 19:54:26
четвъртък | 26.05.2022 | 19:54:26
26.8 C
София

ЕСО: През 2021 България е използвала 4% повече ток спрямо предходната година

Страната ни се връща до нивата на потребление на енергия отпреди пандемията, отчитат от оператора

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За миналата година в България е използвана 4% повече електрическа енергия, спрямо предходната 2020 година, което ни връща до нивата на потребление на ток отпреди пандемията. Това е показател, че стопанският живот в страната отново се активизира, твърдят от електроенергийния системен оператор. Оттам посочиха, че в последния ден на 2021 година сме използвали рекордните 115 хиляди мегаватчаса електрическа енергия.

“Потреблението през тази година е с 10% по-високо, в сравнение с предходната новогодишна нощ. Среднодневните температури през тази година са малко по-ниски с 3-4 градуса, в сравнение с миналата година и основата причина е, че през миналата година хотелите и ресторантите не работиха, за разлика от тази година, което веднага оказва влияние и върху самото потребление на електрическа енергия”, заяви пред БНТ Ангелин Цачев, изпълнителен директор на електроенергийния системен оператор.

Според ЕСО е нямало сериозни аварии по време на празниците, което показва, че електропреносната система в България е издържала на сериозното натоварване.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук