fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:57

ЕС удължи с още 6 месеца санкциите срещу Русия

Енергийните министри в ЕС се разбраха за свиване на потреблението на газа с 15%

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Съветът на ЕС реши днес да продължи с шест месеца, до 31 януари 2023 г., ограничителните мерки, насочени срещу конкретни сектори на руската икономика”, се казва в официално изявление. Формалното решение беше взето от енергийните министри на ЕС. То се отнася до санкциите, които действат още от 2014 г. и бяха значително разширени след руската инвазия в Украйна от февруари тази година.

Както стана ясно по-рано днес енергийните министри на страните членки на ЕС постигнаха политическо съгласие за намаляване на потреблението на газ преди отоплителния сезон.

Според приетия план всички страни членки трябва доброволно да намалят потреблението си на газ с 15% до края на март, за да компенсират спадащите доставки от Русия. Изключение  се предвижда за островни държави като Ирландия, Кипър, Малта и държави без връзка с международна мрежа за доставка на газ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img