fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:43:36
събота | 28.05.2022 | 12:43:36
21.8 C
София

ЕС съобщи, че ще възстанови дипломатическото си присъствие в Киев

Говорителят на ЕС Петер Стано  заяви днес, че Брюксел очаква от Сърбия да се съгласува със санкциите на ЕС срещу Русия или да въведе подобни национални мерки заради руската агресия срещу Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

ЕС ще върне дипломатическото си представителство в украинската столица Киев, след като временно го беше преместил в Полша поради руската инвазия, предаде Ройтерс.

Дипломатическата служба на ЕС съобщи, че Мати Маасикас, началникът на делегацията на ЕС в Украйна, е посетил страната вчера заедно с висши служители от ЕС и ще остане в Киев, за да възобнови работата на европейското представителство и да прецени дали условията са подходящи за връщане на служителите.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че този ход ще подобри взаимодействието на съюза с украинското правителство и ще помогне да бъдат подкрепени гражданите на Украйна, допълва БТА.

Говорителят на ЕС Петер Стано  заяви, че Брюксел очаква от Сърбия да се съгласува със санкциите на ЕС срещу Русия или да въведе подобни национални мерки заради руската агресия срещу Украйна, съобщи сръбската  национална телевизия РТС. Стано добави, че ЕС ще приема важни решения за Сърбия  въз основа на привързаността на  Белград към  ценностите и принципите на  ЕС. Разговаряме със Сърбия в рамките на  присъединителните преговори и чрез различни контакти – от експерти до  най-висше политическо ниво. Процесът е в ход, а нашите партньори в Сърбия, както и други, добре осъзнават  колко този въпрос е важен за ЕС, каза Стано.

На редовна пресконференция в Брюксел  Петер Стано потвърди, че ЕС е въвел пети пакет санкции против Русия и Сърбия, както и всички останали партньори, е призована  да  се съгласува с всеки пакет санкции. Става дума за много важен въпрос, да се попречи на военната машина на Кремъл  да продължи  бруталната нелегална  агресия против Украйна,  каза говорителят.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук