fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 16:50:54
четвъртък | 26.05.2022 | 16:50:54
27.8 C
София

ЕС обсъжда отказ от ядрени горива от Русия

Иска се и въвеждане на още по-строги санкции, най-вече в банковия сектор

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Страните членки на ЕС обсъждат възможността да се откажат от внос на ядрено гориво от Русия, както и да спрат да издават визи на граждани на страната.

Според информацията много страни членки се обявяват за изваждане на “Сбербанк” и “Газпромнефт” от системата СУИФТ, както и да се забрани излъчването на руски новинарски телевизионни канали. Същите страни предлагат и налагането на допълнителни санкции на руски компании и висши представители.

Наскоро председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че при обсъждането на нови санкции срещу Русия ще се имат пред мерки в банковия сектор, в частност против “Сбербанк”, както и ограничения в ядрения сектор.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук