fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:03:30
петък | 27.05.2022 | 09:03:30
15.8 C
София

ЕС обсъжда нови санкции срещу Русия

Те включват поетапна забрана за вноса на руски петрол и петролни продукти до края на тази година

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В 13 часа българско време представителите на страните членки на Европейския съюз ще обсъдят новия пакет санкции срещу Русия, който включва поетапна забрана за вноса на руски петрол и петролни продукти до края на тази година.

Няколко държави, сред които и България, поискаха изключение и удължаване на срока за внос на руски петрол. Мотивите на Унгария, Словакия и Чехия са, че нямат достъп до море и не могат да внасят петрол по друг начин, освен чрез тръбопровода “Дружба” от Русия.

Очаква се Брюксел да им разреши да осъществят постепенно спиране на вноса на руски петрол до 2024 година, но за София подобно изключение не е предвидено с мотива, че  липсват основателни доводи, заради което държавата обмисля да наложи вето на това решение. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук