fbpx
25.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:30:33
събота | 28.05.2022 | 14:30:33
25.8 C
София

ЕС обеща убежище за руски войници, които сложат оръжие

Шарл Мише прикани войниците да не убиват своите братя и сестри в замяна на статут в Европа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова руските войници, изпратени в Украйна, да сложат оръжие в замяна на убежище в ЕС. Мишел говори пред пленарната зала на Европейския съвет в Страсбург.

„Това не е специална операция, това са военни престъпления. Ние гледаме нещата право в очите. Трябва да има сурови последствия за извършителите“, подчерта Шарл Мишел като припомни трагедията в Буча:

„Имам послание към руските войници на бойното поле – ако не искате да убивате вашите украински братя и сестри, ако не искате да бъдете престъпници, сложете оръжията, престанете да се биете и напуснете бойното поле. Знам, че някои от вас, уважаеми членове на Европейския парламент, са предложили да се даде убежище на тези руски войници, които няма да се подчинят на руските заповеди“.

„Може сумата от 1 млрд. евро, която отпуснахме за Украйна, да изглежда голяма, но толкова плащаме всеки ден на Путин за доставка на газ и петрол”, подчертана свой ред върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук