fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:00:43
събота | 28.05.2022 | 01:00:43
21.1 C
София

ЕС няма информация някоя компания да е плащала в рубли за руския газ

Полският енергиен министър заяви, че Варшава предлага да бъде въведен "данък солидарност" за страните, които не подкрепят ембаргото

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Европейската комисия няма информация някоя европейска компания да е плащала в рубли за руския газ, след като Москва постави изискване чуждестранните купувачи да следват механизма за конвертиране на плащанията от евро или долари в рубли. Това заяви еврокомисарят за енергетиката Кадри Симсон, цитирана от Ройтерс. 

“Комисията няма информация някоя страна или частна компания, която е готова да направи това”, каза Симсон при пристигането си за срещата на енергийните министри на страните членки в Брюксел. 

На днешната среща няма да се обсъждат нови санкции срещу Русия, посочи френският министър на екологичния преход Барбара Помпили. 

Тя подчерта, че заседанието днес е посветено изключително на темата за газовите доставки от Русия, а не на петрола, тъй като това само по себе си е достатъчно сложен въпрос, допълва ТАСС. По думите й министрите възнамеряват да изразят солидарност с Полша и България, за които “Газпром” спря доставките на синьо гориво на 27 април. 

Полският енергиен министър заяви, че Варшава предлага да бъде въведен “данък солидарност” за страните, които не подкрепят ембарго върху руския петрол. 

Полша изрази също така готовност да подкрепи Германия да се откаже от руския петрол, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук