fbpx
18.2 C
София
вторник | 24.05.2022 | 23:45:00
вторник | 24.05.2022 | 23:45:00
18.2 C
София

ЕС наложи санкции на ръководителите на големи руски медии и дъщерите на Путин

Наказателните мерки включват замразяване на потенциалните активи в ЕС и забрана за влизане в страните от съюза

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Европейският съюз наложи санкции срещу ръководителите на големи руски медии, предаде ТАСС.

Списъкът, публикуван в Официалния вестник на ЕС, включва генералните директори на Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания (ВГТРК) Олег Добродеев и на държавната информационна агенция ТАСС Сергей Михайлов, както и главния редактор на вестник “Московский комсомолец” Павел Гусев.

Наложени са също санкции срещу генералния директор на телевизионния канал “Санкт Петербург” Александър Малкевич и Игор Коротченко, главния редактор на списание “Национална отбрана”.

Наказателните мерки включват замразяване на потенциалните активи в ЕС и забрана за влизане в страните от съюза, допълва БТА.

ЕС наложи санкции на дъщерите на руския президент Владимир Путин Мария Воронцова и Катерина Тихонова, предаде Франс прес, като цитира официалния вестник на блока.

Те са включени в “черния списък” на ЕС с още над 200 души, включително близки до руския президент олигарси и прокремълски настроени шефове на медии.

Воронцова и Тихонова, родени съответно през 1985 и 1986 г., са дъщери на Владимир Путин и Людмила Путина. През 2013 г. руският президент обяви, че се е развел с нея.

Активите на двете жени на територията на Европа ще бъдат замразени и им се забранява да влизат на територията на ЕС.

Воронцова е подложена на санкции за ролята си в Номенко, голямо предприятие за проекти за инвестиции в сферата на здравеопазването, която осигурява “значителни източници на приходи” на руското правителство, уточнява се в официалния вестник. Сестра й, Катерина Тихонова, управлява фонд за подпомагане на млади учени, създаден от компании, чиито ръководители са “членове на вътрешния кръг на олигарсите” на руския президент, според същия източник.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук