fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:59

ЕС наложи санкции на бившия украински президент Виктор Янукович и сина му

Планът за руското нахлуване е бил Янукович да бъде провъзгласен за президент на мястото на Володимир Зеленски

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Еросъюзът наложи санкции на бившия украински президент Виктор Янукович и на сина му Олександър, става ясно от решение, публикувано в официалния вестник на ЕС.

Причината е, че 72-годишният Янукович, който избяга в Русия през 2014 година, участва в неоправданата и с нищо непровокирана военна агресия срещу Украйна.

Съветът на ЕС разполага с данни, че планът за руското нахлуване е бил Янукович да бъде провъзгласен за президент на мястото на Володимир Зеленски.

Включването му в черния санкционен списък заедно със сина му означава замразяване на авоари в съюза, ако имат такива, и забрана да влизат на територията на страните членки.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img