fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 14:59:52
събота | 21.05.2022 | 14:59:52
26.8 C
София

ЕС: Използването на руската схема за плащане в рубли за газа е нарушение на санкциите

Това съобщи европейският енергиен комисар Кадри Симсон, цитирана от Ройтерс

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Използването на предложената от Москва схема чужди компании да плащат за природния газ чрез позволяването от тяхна страна на Русия да превалутира преведените от тях суми в рубли е нарушение на санкциите на ЕС, съобщи европейският енергиен комисар Кадри Симсон, цитирана от Ройтерс.

“Плащането в рубли чрез механизма за превалутиране под надзора на руските власти и чрез втора специална сметка в “Газпромбанк” е нарушение на санкциите и няма как да бъде прието”, каза на пресконференция Симсон след заседанието на енергийните министри от Евросъюза в Брюксел.

Тя добави, че равнището на съхранявания в ЕС газ е на над 32 процента от капацитета и се повишава.

Френският министър на околната среда Барбара Помпили заяви, че руският газ няма как да бъде изцяло заменен с други източници, затова трябва да бъде променен начинът на отопление и производство на електроенергия.

“Не можем да заменим изцяло руския газ с други източници, затова трябва да променим начина, по който се отопляваме и произвеждаме електрическа енергия”, каза тя, цитирана от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук