28.11.2022 | понеделник | 03:36

ЕС готов да наложи нови санкции на Русия, ако прояви агресия срещу Украйна

Публикувано:

Сподели поста:

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза пред Европарламента, че Европейският съюз е готов да увеличи санкциите и да вземе безпрецедентни мерки спрямо Русия, ако тя прояви агресия срещу Украйна.

Тя подчерта, че ЕС работи в тясно сътрудничество със САЩ, за да изготви варианти, отиващи отвъд съществуващите санкции, удряйки финансовия и енергийния сектор на Русия, стоките с двойна употреба и сферата на отбраната.

„Нашият отговор на всяка по-нататъшна агресия може да приеме формата на силно увеличаване и разширяване на тези съществуващи режими на санкции“, посочи тя.

Председателят на ЕК призова Русия да намали напрежението, да търси дипломатически канали и да се придържа към задълженията си по международните договори.

„Конфликтите трябва да бъдат решавани мирно“, заяви Фон дер Лайен.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...