fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:17:14
четвъртък | 26.05.2022 | 17:17:14
26.8 C
София

ЕС готов да наложи нови санкции на Русия, ако прояви агресия срещу Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза пред Европарламента, че Европейският съюз е готов да увеличи санкциите и да вземе безпрецедентни мерки спрямо Русия, ако тя прояви агресия срещу Украйна.

Тя подчерта, че ЕС работи в тясно сътрудничество със САЩ, за да изготви варианти, отиващи отвъд съществуващите санкции, удряйки финансовия и енергийния сектор на Русия, стоките с двойна употреба и сферата на отбраната.

“Нашият отговор на всяка по-нататъшна агресия може да приеме формата на силно увеличаване и разширяване на тези съществуващи режими на санкции”, посочи тя.

Председателят на ЕК призова Русия да намали напрежението, да търси дипломатически канали и да се придържа към задълженията си по международните договори.

“Конфликтите трябва да бъдат решавани мирно”, заяви Фон дер Лайен.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук