fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:42:02
събота | 28.05.2022 | 00:42:02
21.1 C
София

ЕС Е ГОТОВ ДА УСКОРИ ИНТЕГРАЦИЯТА НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархей пристига на посещение в България. Вархей проведе среща с външния ни министър Теодора Генчовска. Според Генчовска,  вписването на българите в конституцията на РСМ трябва да стане преди започването на преговори за членство на западната ни съседка в ЕС.

Оливер Вархей  беше категоричен, че ще идва в София колкото често е необходимо, за да може да се стигне до решение до края на юни. Еврокомисаря визира   вдигане на българското вето за членството на Северна Македония в ЕС.   Нямаме време и  войната в Украйна  ни показа колко важна е евроинтеграцията, заяви Оливер Вархей по време на форума на тема “ЕС среща Балканите”. Вархей допълни, че е “изключително разочарован”, че въпросът с началото на преговорите на Скопие за членство в ЕС отново е на дневен ред, тъй като е смятал, че тази тема е била приключена преди две години. По думите му икономическата криза и COVID-19 са ни показва до какво може да доведе липсата на интеграция.

От своя страна министърът на външните работи на РМС  Буяр Османи, призова да напуснем “фолклора и да мислим стратегически” по отношение на правата на българите в РСМ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук