fbpx
More

  Ердоган за Мицотакис: Не искам да познавам повече този човек!

  Турция ще предприеме нова военна операция по южните си граници, за да формира зона за сигурност с дълбочина 30 километра, обяви освен това Ердоган

  Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път даде да се разбере, че е против приемането на Швеция и на Финландия в НАТО, защото подкрепяли кюрдските сепаратисти:

  “Онези, които подкрепят терористите, трябва да се откажат от арогантното си и неискрено отношение към нас. Не бива никой да се съмнява, че ще направим това, което правилно за нас”.

  Ердоган освен това влезе в задочен конфликт с гръцкия премиер.

  За него Кириакос Мицотакис вече не съществувал – защото си позволил по време на посещението си във Вашингтон да призове американския Конгрес да не одобрява продажбата на 40 изтребителя Ф-16 на Анкара.

  Турция ще предприеме нова военна операция по южните си граници, за да формира зона за сигурност с дълбочина 30 километра, обяви освен това Ердоган.

  Той спести подробности за това дали има предвид само границата със Сирия или и тази с Ирак. Целта била отбрана срещу терористични атаки. Операцията щяла да започне, когато армията и разузнаването приключат с подготовката си.