fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:32:09
четвъртък | 26.05.2022 | 05:32:09
14.9 C
София

Ердоган: Турция ще бъде точка на решение за стъпките в Източна Украйна

По думите на турския президент "Путин е много чувствителен по въпросите на преговорите Русия-Украйна"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган очаква да разговаря тази седмица с руския президент Владимир Путин, предаде телевизия ТРТ Хабер.

Това Ердоган каза след празничния намаз (молитва) в джамия в Истанбул по случай големия мюсюлмански празник Рамазан байрам, който започва днес.

“Тази седмица с голяма вероятност ще осъществим разговор с г-н Путин”, каза турският лидер пред журналистите. “Желанието ни е да съберем заедно в Истанбул или Анкара лидерите” в конфликта, добави той, цитиран от частния телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

“Турция – Истанбул или Анкара – ще бъде точка на решение за стъпките, които ще бъдат направени във връзка с Източна Украйна”, каза още Ердоган.

По думите на турския президент “Путин е много чувствителен по тези въпроси”. “Той каза, че ще окаже каквато помощ може”, добави президентът. 

По повод на посещението си в Саудитска Арабия миналата седмица Ердоган посочи, че положението в отношенията между двете държави ще се промени значително. 

“Обсъдихме този въпрос с Мохамед бин Салман”, посочи турският лидер, имайки предвид саудитския престолонаследник.

Президентът отбеляза още, че посетителите в от Саудитска Арабия в Турция ще нараснат, допълва БТА.

“Вярвам, че този туристически сезон ще премине много, много успешно за Турция”, каза Ердоган.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук