fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:50

Ердоган свиква Висшия военен съвет в Анкара

Близки до правителството медии съобщиха, че има вероятност да бъде удължен мандатът на началника на генералния щаб на турската армия генерал Яшар Гюлер

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Турския президент Реджеп Тайип Ердоган свиква Висшия военен съвет в президентския дворец в Анкара, което е най-важната съвместна годишна проява на армията и правителството.

Той ще се проведе под ръководството на президента, който е и главнокомандващ на турската армия.

По традиция основните въпроси, които се обсъждат на заседанието, са повишенията, назначенията, уволненията в командния състав на турската армия.

Близки до правителството медии съобщиха, че има вероятност да бъде удължен мандатът на началника на генералния щаб на турската армия генерал Яшар Гюлер.

Четиригодишният му мандат изтече през месец юли, но с указ на президента Ердоган може да бъде удължен. Ако стане така, генералът от 32 години насам ще бъде първият началник на Генералния щаб на турската армия с мандат над 4 години.

Решенията на съвета са любопитни, защото заседанието се случва на фона на войната в Украйна, операциите на турската армия срещу кюрдите в Сирия и желанието на Ердоган да се превърне в незаобиколим фактор в региона.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img