fbpx
More

  Ердоган: Разширяването на НАТО има смисъл за Турция, доколкото зачита нашата чувствителност

  НАТО е алианс за сигурност и Турция няма да се съгласи да го направи несигурнo място, заяви още ТОЙ

  Разширяването на НАТО има смисъл за Турция, доколкото зачита въпросите, по които проявяваме чувствителност, каза президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

  Ние сме начело на държавите, които на практика оказват най-голяма подкрепа за дейностите на алианса, но това не значи, че ще казваме “да” на всяко едно предложение без да поставяме никакви въпроси, подчерта турският лидер.

  НАТО е алианс за сигурност и Турция няма да се съгласи да го направи несигурнo място, заяви още президентът, който говори на заседание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието.

  Ердоган коментира и въпроса за екстрадицията от Швеция на заподозрени за тероризъм, издирвани от Турция, като отбеляза: “Значи вие няма да ни давате терористи, но искате от нас членство в НАТО”.

  Турция изразява резерви към кандидатурите на Швеция и Финландия за членство в НАТО и ги обвинява, че оказват подкрепа на Кюрдската работническа организация (ПКК), която е призната за терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ, допълва БТА.